Virsli leveles tésztában
káposztával
4 Bewertungen
- 20-25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 2 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db virsli
- 100 g savanyú káposzta
- 4 szelet bacon szalonna
- 1 csipet kömény
- 1 tojás a kenéshez, felverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 3
A virsliket 2-2 szelet bacon-nel körbetekerjük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát hosszában elfelezzük, és a savanyú káposztát fele-fele arányban, középre, a tészta lapokra tesszük. Erre rátesszük a bacon-be tekert virslit. A tészta szélét tojással megkenjük és ráhajtjuk a virslire. A végeket benyomkodjuk.
-
Lépés 5
A virslis leveles tészta tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménnyel és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
-
Lépés 6
A rudakat kb. 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Okos ötlet: A savanyú káposzta helyett használhatunk karikára vágott savanyú uborkaszeleteket is.