Virsli leveles tésztában

káposztával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
4 Bewertungen
  • 20-25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 2 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük.

  3. Lépés 3

    A virsliket 2-2 szelet bacon-nel körbetekerjük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát hosszában elfelezzük, és a savanyú káposztát fele-fele arányban, középre, a tészta lapokra tesszük. Erre rátesszük a bacon-be tekert virslit. A tészta szélét tojással megkenjük és ráhajtjuk a virslire. A végeket benyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A virslis leveles tészta tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménnyel és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

  6. Lépés 6

    A rudakat kb. 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A savanyú káposzta helyett használhatunk karikára vágott savanyú uborkaszeleteket is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!