Leveles tészta csigák sült sonkával
3 Bewertungen
- 20-25 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Kb. 16 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g sült sonka vékony szeletekre vágva
- 200 g fejes káposzta apróra vágva, megfőzve
- 100 g mascarpone
- 1 tk. kömény őrölve
- 1 tk. mustár
- 2 ek. petrezselyem apróra vágva
- 1 tojás
- bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez, felverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A káposztát, a mascarpone-t, a köményt, a mustárt, a petrezselymet és a tojást összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a káposztás töltelékkel megkenjük úgy, hogy hosszában az egyik szélétől kb. 2 cm-t szabadon hagyjunk.
-
Lépés 4
A sült sonka szeleteket a káposztára tesszük és a szabadon hagyott tészta szélét tojással megkenjük.
-
Lépés 5
Hosszában feltekerjük és 2 – 3 cm széles szeletekre vágjuk.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Okos ötlet: A még nyers állapotában lévő sonkás tekercseket le is fagyaszthatjuk. Ekkor kb. 15 perccel a sütés előtt vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni.