Mákos-fehércsokoládés torta
citrommal
0 Bewertungen
- kb. 40-45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 ml tej
- 2 citrom facsart leve, reszelt héja
- 4 tojás felverve
- 150 g cukor
- 2 tk. kukoricakeményítő
- 200 g fehércsokoládé olvasztva
- 30 g mák darálva
- 2 ek. napraforgó olaj a forma kikenéséhez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot, a kukoricakeményítőt és a mákot összekeverjük és hozzáadjuk a tej, a citromlé, citromhéj és a tojás keverékét. Végül az egészbe belekeverjük az olvasztott fehércsokoládét.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és napraforgó olajjal kikent formába helyezzük. A lelógó tésztarészeket visszahajtjuk. A tölteléket a tésztára öntjük
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt készre sütjük.