Fahéjas-marcipános

Ferdinánd tekercs

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.6 / 5
9 Bewertungen

A Ferdinánd egy karcagi kalács fajta, aminek a receptje az 1920-as évekre nyúlik vissza, a hagyományos paraszti lakodalmak elmaradhatatlan fogása volt. Vajas-kelt tésztás, porcukros finomság, amit hagyományosan öntöttvas edényben készítettek, azonban friss tésztánkból az otthoni sütőben is könnyedén elkészítheted. Próbáld ki most fahéjas-marcipános verzióban egy krémes, gőzölgő kávé mellé.

  • 15 - 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 10 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A tojást szétválasztjuk, a marcipánt amennyire lehet apróra vágjuk. A tojásfehérjét, lekvárt és marcipánt egy kézi habverővel simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és lehúzzuk róla. A marcipánt egyenletesen elosztjuk a tésztán.

  4. Lépés 4

    A hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük és kb. 10 szeletre vágjuk. Egy fakanál nyelével minden szelet közepét hosszában benyomjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

  5. Lépés 5

    A tojássárgát egy kanál tejjel felverjük és megkenjük vele a tekercseket. Cukorrral elkevert fahéjjal megszórjuk.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A lekvárt szabadon variálhatod, használhatsz akár szilva, szeder vagy eperlekvárt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!