Spárgás táskák
- kb. 15 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 6 szelet bacon szalonna
- 12 szál zöld spárga tisztítva, elfelezve
- 12 szál fehér spárga tisztítva, elfelezve, előfőzve
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 150 g zöldfűszeres krémsajt
- 1 tojás
- só és bors őrölve őrölve
- szerecsendió őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivesszük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma négyzetre vágjuk. Minden tésztát az egyik sarkánál mindkét oldalán bevágjuk (a szélektől kb. fél centire).
-
Lépés 3
A krémsajtot, a fokhagymát sóval, borssal és szerencsendióval megfűszerezzük és 1- 2 kanállal megkenjük vele a tészták közepét.
-
Lépés 4
Összefogunk 4 darab zöldspárgát (2 alját, 2 tetejét) és 2 darab fehér spárgát, amit egy szelet bacon szalonnával körbetekerünk. A tésztára tesszük átlósan majd a tészta átlós sarkait összeillesztjük. Tojással megkenjük őket.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Ha vastagabb a spárgánk, akkor kevesebbet is elég használni belőle és érdemes őket hosszában, vékonyabb szeletekre vágni.