Spenótos zsályás rétes szárított paradicsommal
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 spenótos zsályás réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 500 g ricotta
- 200 g reszelt parmezán
- 300 g bébispenót
- 2 csokor Zsálya apróra vágva
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- 200 g olajos szárított paradicsom csepegtetve, aprítva
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A ricottát, a parmezánt és a tojást elkeverjük. A spenótot, zsályát, petrezselymet és paradicsomot hozzáadjuk, jól elkeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
1 réteslapot egy nedves konyharuhára fektetünk, vékonyan megkenjük a paradicsom olajával és a második réteslapot 90°-ban elforgatva rátesszük.
-
Lépés 4
A töltelék felét a tészta alsó harmadára tesszük úgy, hogy a szélétől kb. 3 cm szabadon maradjon. A széleket behajtjuk, a tészta felső részét olajjal megkenjük és konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. A maradék tésztával ugyanezt megismételjük.
-
Lépés 5
A rétest az illesztéssel lefelé fordítva egy tepsibe helyezzük és mégegyszer megkenjük az olajjal.
-
Lépés 6
A sütő legalsó sínén 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha kedveljük az erősebb ízeket, akkor parmezán helyett, Peccorinot is használhatunk.