Citromos háromszögek szardellával
0 Bewertungen
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 12 háromszöghöz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g ricotta
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek. chili pehely
- 12 szardella nagyobb darabokra vágva
- friss petrezselyem tépkedve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A ricottát és a citromhéjat jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 négyszögre vágjuk. Minden tésztadarabot átlóban átvágunk, így 12 db háromszöget kapunk.
-
Lépés 4
Mindegyik háromszöget megkenjük a ricottás masszával úgy, hogy körbe 0,5 cm-t szabadon hagyunk. A chili pelyheket és a feldarabolt szardellát a ricottára tesszük.
-
Lépés 5
A háromszögeket a sütő legalsó sínén 15 – 20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.
Tipp
Szardella helyett használhatunk kapribogyót.