Sonkás kiflik
krémsajttal
1 Bewertung
- 12 -15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 sonkás kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g sonka kis kockákra vágva
- 70 g krémsajt
- friss zöldfűszerek aprítva
- Só és bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez felverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sonkát a krémsajttal és a zöldfűszerekkel elkeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpíprral együtt kitekerjük és 6 db háromszögre vágjuk. A 6. háromszöghöz a két szélső tésztát egymáshoz illesztjük. Mindegyik háromszög szélesebbik végére teszünk 1 ek. tölteléket. Feltekerjük a tésztákat és kiflit formázunk. Megkenjük tojással.
-
Lépés 4
A kiflikat a sütő középső sínén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.