Vegetáriánus
Céklás diós quiche kéksajttal
0 Bewertungen
- kb. 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Egy 28cm ⌀ formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 tojás
- 300 g tejföl
- Só és bors őrölve
- kb. 200 g cékla befőtt vékony csíkokra vágva
- 150 g kéksajt morzsolva
- 50 g dió durvára vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojásokat és a tejfölt jól összekeverjük sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk, a sütőpapírt pedig levágjuk.
-
Lépés 4
A tejfölös krémet a tésztára öntjük, majd rárendezzük a céklát és megszórjuk a dióval és a kéksajttal.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a diót sütés előtt kissé megpirítjuk.