Tönkölyös pizzahajók kelkáposztával
Remek vacsora recept kelkáposztával, színes répával és tönkölyös pizzatésztával. Frissen, melegen tálalva igazi téli recept, de kihűlve is finom fogás.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 pizzahajóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 ml tejszín
- 200 g kelkáposzta vékony csíkokra vágva
- 2 tk. liszt
- 1 csipet szerecsendió
- 3 színes répa vékony karikákra vágva
- 1 ek. olaj
- 1/4 csokor petrezselyem aprítva
- só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.
-
Lépés 2
A kelkáposztát, a tejszínt, lisztet és szerecsendiót összekeverjükés a masszát sóval, borssal fűszerezzük. A répát az olajjal és a petrezselyemmel elkeverjük és megfűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 darab négyszögre vágjuk. A kelkáposztás masszát a közepükre tesszük, a sarkokat összeillesztjük és vékonyan az oldalát felhajtjuk. Összenyomjuk és úgy formáljuk, hogy egy hajót kapjunk. A répás keveréket a hajókra tesszük.
-
Lépés 4
A hajókat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A hajókat még frissen melegen, de kihűlve is fogyaszthatjuk.