Vaníliás almás rakott tészta
Mennyei almás rakott tészta vaníliás kifli tésztából. Mindössze pár perc alatt elkészül és már tálalható is. Különleges desszert az ünnepekre.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta 400 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 450 g bogyós gyümölcs (pl. málna, áfonya) Alternatíva: fagyasztott gyümölcs
- 400 g alma meghámozva, kimagozva, 1 cm-es kockákra vágva
- 3 ek. méz
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ek. zsemlemorzsa
- 1 tk. fahéj őrölve
- vaj a zsírozáshoz
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A bogyós gyümölcsöket, az almát, mézet, vaníliás cukrot, zsemlemorzsát és fahéjat összekeverjük.
-
Lépés 3
Kis, sütésálló formákat kivajazunk és beletöltjük a gyümölcsös keveréket.
-
Lépés 4
A vaníliás kifli tésztát kivesszük a hűtőből és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hogy még ropogósabb legyen néhány percig külön megsütjük.
-
Lépés 5
A megtöltött formákat a sütő középső sínére helyezve kb. 20 perc alatt megsütjük.
A maradék tésztából kifliket formázhatunk és megsüthetjük. Enyhén savanykás ízvilág érdekében adjunk a gyümölcsös keverékhez facsart citromlevet.