Szív nyalókák leveles tésztából
- 15-20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g málnalekvár
- 1 tojás a kenéshez
- 2-2 ek. kókuszreszelék, mandulaforgács és aprított pisztácia
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és két szív alakú formával (kb. Ø 8 cm és Ø 5 cm) szorosan kiszaggatjuk.
-
Lépés 3
A tésztaszívek felét vékonyan megkenjük tojással. A közepükre 1 tk. málnalekvárt teszünk úgy, hogy a szélén 0,5cm-t szabadon hagyunk. Rátesszük az üresen hagyott egyforma nagyságú szíveket és a szélüket villával óvatosan megnyomkodjuk.
-
Lépés 4
A szíveket tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk őket, kókuszreszelékkel, mandulaforgáccsal vagy aprított pisztáciával.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt megsütjük.
Nyalóka formát úgy kapunk, ha sütés előtt az összeillesztett szívek közé sütés álló pálcikát szúrunk.