Vegán gombás-spenótos rétes
A vegán spenótos-gombás rétes könnyen és gyorsan elkészíthető egy csomag friss leveles tésztából. Ez a recept brunch, ebéd, vagy vacsora alkalmával is finom.
- 30-35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy gombás-spenótos réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 300 g vegyes gomba (pl. csiperke, laska, portobello) durvára vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- 130 g spenótlevél
- 2 ek. fehérborecet
- 1 mk. csípős paprikapor
- 1 kisebb répa meghámozva, lereszelve
- 50 g darált mandula
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gombát az olívaolajon hirtelen megpirítjuk, hozzáadjuk a spenótot és az újhagymát, jól összekeverjük és az ecettel, paprikaporral, sóval, borssal megízesítjük, Egy szűrőben jól kinyomkodjuk és hagyjuk lecsepegni. Hozzákeverjük a mandulát és a répát.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tészta alsó harmadán eloszlatjuk a masszát. A szélétől kb. 2cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
A tészta szabadon álló részeit vízzel megkenjük és alulról, a töltelékes oldaltól kezdődően feltekerjük. A széleket behajtjuk. A rétest az illeszkedéssel lefelé egy tepsibe tesszük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még finomabb lesz a rétes, ha sütés előtt a tetjét vízzel megkenjük és megszórjuk szezámmal, napraforgómaggal vagy tökmaggal.