Spenótos virág
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók egy spenótos virághoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 450 g spenótlevél balnsírova, kinyomkodva, apróra vágva
- 150 g füstölt tofu durvára morzsolva
- 50 g vegán sajt vékonyra vágva
- Só és bors őrölve
- 1 mk. szerecsendió őrölve
- Liszt a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felsősütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fokhagymát az olajon enyhén megpirítjuk és a maradék hozzávalókkal összekeverjük.
-
Lépés 3
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tepsibe tesszük.
-
Lépés 4
A spenótmassza felét a tészta közepére halmozzuk. A másik felét gyűrű alakban a tésztára halmozzuk úgy, hogy a középső halomtól és a tészta szélétől egyenlő távolságra legyen.
-
Lépés 5
A másik tésztát is kitekerjük, ráhelyezzük az előzőre és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Óvatosan összenyomjuk a tésztákat, hogy illeszkedjenek. A szélét kissé visszahajtjuk.
-
Lépés 6
4 cm-enként bevágjuk a szélét egészen a középső töltelékig és a bevágott szeleteket egy csavarással az oldalukra fordítjuk.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kínálunk hozzá paradicsomsalátát kísérőként. A virágot spenót helyett mángolddal, főtt borgonya darabokkal, medvehagymával, vagy fodros kellel is elkészíthetjük.