Spenótos quiche retekkel
Finom spenótos quiche, friss tavaszi retekkel. Ízletes fogás ebédre vagy vacsorára. Friss omlós quiche tésztával könnyen elkészítheted.
- 40-45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 spenótos quiche-hez
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 100 g spenót püré felforralva
- 100 ml tejszín
- 5 tojás
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- szerecsendió őrölve
- 4 szál újhagyma
- 200 g Camembert szeletelve
- 2-3 retek vékonyra szeletelve
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spenótot a tejszínt és a tojást simára keverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és a fokhagymával jól megfűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába fektetjük (így a zsírozást kihagyjuk). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A spenótot a tésztára öntjük, rászórjuk az újhagymát és a camembert-t a tetején elrendezzük.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezalatt a retket besózzuk és végül a megsült quiche-re helyezzük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.