Rebarbara torta morzsával
Friss tavaszi rebarbara torta morzsával. Friss omlós quiche tésztából nagyon könnyen elkészíthető recept. A siker garantált!
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 40 perc
Hozzávalók 1 Ø 28 cm tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 60 g liszt
- 60 g zabpehely
- 150 g kristálycukor
- 1/2 tk. fahéj
- 1 tk. narancshéj reszelve
- 75 g puha vaj
- 500 g rebarbara meghámozva, 1 cm széles szeletekre vágva
- vaj a zsírozáshoz
- 5 db babapiskóta morzsolva
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A morzsához a lisztet, a zabpelyhet, 50 g kristálycukrot, a fahéjat és a narancshéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és a kezünkkel morzsás állagúra összegyúrjuk, ezután hűvösre tesszük.
-
Lépés 3
A rebarbarát a maradék kristálycukorral összekeverjük, 30 percig pihenni hagyjuk, majd leöntjük róla a képződött vizet.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a kikent formába tesszük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor elmarad a zsírozás). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 5
A morzsolt babapiskótát a tésztára tesszük, rá a rebarbara szeleteket, majd a vajas morzsát is rászórjuk
-
Lépés 6
A tortát a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Rebarbara helyett más szezonális gyümölcsöt is választhatunk.