Rebarbarás rácsos rétes
A rebarbara szezon idején kihagyhatatlan ez a finom rétes. A leveles tésztából készült rebarbara réteshez jól passzol a vaníliás krém.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 rebarbara réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g túró
- 100 g cukor + egy kicsi a szóráshoz
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 tojás szétválasztva
- 5 szelet toast kenyér kis kockákra vágva
- 300 g rebarbara meghámozva, 1 cm darabokra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót a cukorral, pudingporral és a sárgájával simára keverjük, majd a kenéyrkockákat és a rebarbarát is hozzáadjuk.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. A hosszabbik oldal mentén kb. 10 cm szélességben levágjuk. A levágott tésztán egy tésztarácsozót végiggurítunk.
-
Lépés 4
A szélesebb tészta közepén eloszlatjuk a tölteléket úgy, hogy a széleken kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A széleket megkenjük a fehérjével. A rácsozott tésztát ráhelyezzük, óvatosan széthúzzuk a rácsokat és a széleket jól összenyomjuk.
-
Lépés 5
A rétes tetejét a fehérjével megkenjük és megszórjuk cukorral.
-
Lépés 6
A rétest a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tésztarácsozó híján egy éles késsel is kivághatjuk a rácsokat, vagy ezt ki is hagyhatjuk. A réteshez nagyon jól passzol a vaníliás krém.