Almás rebarbara sütemény
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Egy süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 500 g rebarbara meghámozva, 7 cm széles darabokra vágva
- 100 g cukor
- 150 g tejföl
- 200 g túró
- 1 tojás
- 1 tk. kukoricakeményítő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 tk. fahéj
- 1 alma kimagozva, meghámozva, felkockázva
- friss menta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A rebarbara csíkokat összekeverjük a cukorral, 30 percig állni hagyjuk és a keletkezett vizet leöntjük róla.
-
Lépés 3
A maradék cukrot a túróval, tejföllel, tojással, keményítővel, vaníliás cukorral és fahéjjal simára keverjük. Végül az almadarabokat a krémhez keverjük.
-
Lépés 4
A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. Egy villával többször megszurkáljuk.
-
Lépés 5
A széleket kb. 1 cm szélességben visszahajtjuk és az ujjunkkal megnyomkodjuk. Az almás túrós töltelékkel megkenjük és a rebarbara darabokat ízlésesen rárendezzük.
-
Lépés 6
A süteményt a sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt friss mentalevéllel díszítjük.
Míg meleg, szórjuk meg porcukorral.