Spárgatorta
Friss tavaszi spárgatorta leveles tésztából. A spárga-szezon idején kihagyhatatlan egy ilyen könnyen és egyszerűen elkészíthető fogás.
- 35 perc
- 210°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Egy spárgatortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kg spárga megtisztítva, fás végét eltávolítva
- 250 ml tejszín
- 4 ek. krémtejszín (Creme Fraiche)
- 3 tojás
- Petrezselyem, tárkony, vagy turbolya aprítva
- szerecsendió őrölve
- őrölt só és bors
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Enyhén sós, forrásban lévő vízbe 1/2 ek. cukrot teszünk és belerakjuk a spárgát kb. 5 percre, majd hagyjuk lecsepegni.
-
Lépés 3
A tejszínt, a krémtejszínt és a tojásokat összekeverjük, hozzáadjuk a zöldfűszereket és megfűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
-
Lépés 4
Egy kivajazott tálba beleterítjük a leveles tésztát úgy, hogy kb. 3 cm magas legyen a torta.
-
Lépés 5
A spárgát a tészára rendezzük és ráöntük a tejszínes krémet.
-
Lépés 6
A spárgatortát a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt megsütjük.
A spárgatortához kínálhatunk friss salátát és sonkát ízlés szerint.