Krémes epertorta mascarponéval
Friss, könnyed epres mascarpone torta quiche tésztából. Az eperszezon idején kihagyhatatlan. Pillanatok alatt elkészül és a siker garantált.
- kb. 40 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók egy epres mascarpone tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g mascarpone
- 4 tojás
- 100 g cukor
- 300 g eper megtisztítva, negyedelve
- 400 g száraz hüvelyes vagy rizs a vakon sütéshez
- Friss eper a dekoráláshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tortaformába fektetjük úgy, hogy a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk.
-
Lépés 3
Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest és kb. 10 percig a legalsó sínen vakon sütjük.
-
Lépés 4
Ezalatt a mascarpone-t, tojásokat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk az epret és mégegyszer óvatosan összekeverjük.
-
Lépés 5
Kivesszük a formát a sütőből, eltávolítjuk belőle a hüvelyeseket és a sütőpapírt és rátöltjük a tésztára a masszát.
-
Lépés 6
A tortát ismét a sütőbe tesszük és a legalsó sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Sülés után kb. 1 órát állni hagyjuk, végül a friss eperrel és mentával együtt tálaljuk.
Még finomabbá tehetjük, ha egy szelet epres mascarpone tortához vanília vagy eper fagylalatot kínálunk.