Fűszeres fonat pizzatésztából
krémsajttal
0 Bewertungen
Ropogós friss zöldfűszeres fonat pizzatésztából. Egyszerűen elkészíthető és biztos vele a siker. Kiváló köret a grill ételekhez, vagy brunch fogás.
- 10 - 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 5 perc
Hozzávalók egy fonathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g krémsajt
- Friss zöldfűszerek ízlés szerint (pl. bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma, turbolya, lestyán) aprítva
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot és a zöldfűszereket jól összekeverjük és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Eloszlatjuk rajta a fűszeres krémsajtot. A tésztát hosszában feltekerjük és a hossza mentén félbe vágjuk. A két tésztacsíkot összefonjuk.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 10-15 perc alatt aranybarnára sütük.
Tipp
A pizzatésztából készített fonatot pesztóval is elkészíthetjük.