Cseresznyetorta
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Egy 24 cm Ø formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g cseresznye magozva
- 120 g kristálycukor
- 1 tojássárgája
- 2 tojás
- 100 g liszt
- 175 ml tej
- 4 ek. habtejszín
- 1 vanlíliarúd kikaparva
- vaj a zsírozáshoz
- 1 tojás a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ feslő sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába fektetjük. A lelógó széleket visszahajtjuk. Egy villával többször megszurkáljuk.
-
Lépés 3
A cseresznyét 2 ek. cukorral összekeverjük.
-
Lépés 4
A maradék cukrot a tojássárgájával, a tojásokkal és a vaníliával habosra keverjük. A lisztet kanalanként óvatosan hozzákeverjük. Utolsóként hozzáadjuk a tejet és a habtejszínt.
-
Lépés 5
A cseresznyét rászórjuk a tésztára és rátöltjök a krémet. A tészta szélét tojással megkenjük.
-
Lépés 6
A sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 7
A cseresznyetortát porcukorral megszórva tálaljuk.