Cseresznyés-Amaretto Torta
Cseresznyés amaretto torta ínyenceknek és édesszájúaknak. Isteni desszert krémes mascarpone-val és könnyű édes linzertésztával.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 500 g száraz hüvelyes a vakon sütéshez
A párolt cseresznyéhez:
- 4 ek. nádcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja és facsart leve
- 3 ek. amaretto likőr
- 4 tk. keményítő
A mascarpone krémhez:
- 500 g mascarpone
- 100 g görög joghurt
- 3 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. amaretto likőr
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot, az amarettot, a vaníliás cukrot, a narancs héját és levét összekeverjük egy lábásban és kb. 5 perc alatt megpároljuk rajta a cseresznyét. A keményítőt vízzel kikeverjük és a cseresznyéhez adjuk.
-
Lépés 3
A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy kivajazott (kb. 29 x 20 cm-es) formába fektetjük. A lelógó széleket visszahajtjuk és a tészta alját megszurkáljuk villával.
-
Lépés 4
A sütőpapírt a tésztára tesszük és rászórjuk a szárított hüvelyest. A sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt és kb. 9 percre visszatesszük sülni.
-
Lépés 5
A tortát megtöltjük a cseresznyével és a hűtőbe tesszük.
-
Lépés 6
A mascarpone krémhez simára keverjük a mascarponet, a joghurtot, a vaníliás cukrot, amarettot és porcukrot. A krémmel ízlés szerint kidíszítjük a tortát (használhatunk hozzá habzsákot vagy egyszerűen egy kanalat).