Pikáns Quiche Avokádóval
Nagyon egyszerűen elkészítheted a holnapi ebédet, ha ezt a pikáns avokádós quiche-t választod. Hidegen fogyasztva is nagyon finom.
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 26 cm Ø formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 érett avokádó meghámozva, kimagozva
- 200 g görög joghurt
- 4 tojás
- 1/2 cs. petrezselyem durván felvágva
- 1/2 cs. kapor durván felvágva
- 1 mk. szerecsendió őrölve
- 10 koktélparadicsom elfelezve
- Só és bors őrölve
- olaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az avokádót, a joghurtot, a tojásokat, a petrezselymet és a kaprot pürésítjük és a sóval, borssal, valamint szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek formába tesszük (alternatíva: a sütőpapírt helyett kiolajozott formába is tehetjük). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A joghurtos masszát a tésztára öntjük és ízlésesen belehelyezzük a paradicsom szeleteket.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd felszeleteljük.
Ez a recept kiváló arra, hogy bárhová magunkkal vigyük és akár hidegen, vagy mikrohullámú sütőben felmelegítve fogyasszuk.