Sárgabaracktorta kókusszal és morzsával
Gyümölcsös, édes és enyhén trópusi ez a sárgabarack torta, ami tökéletes délutáni desszertnek. A zamatos ízek szinte életre kelnek a szánkban.
- kb. 40 perc
- 180 °C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 10 sárgabarack kimagozva, elfelezve
- 100 g tejföl
- 400 g túró
- 2 tojás
- 150 g cukor
- 150 g Kókuszreszelék
- 2 ek. vanília pudingpor
- (Alternatíva: 2 ek. keményítő)
A morzsához:
- 40 g liszt
- 25 g cukor
- 30 g vaj kockázva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmlegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt, túrót, tojásokat, cukrot, kókuszreszeléket és a pudingport jól összekeverjük egy tálban.
-
Lépés 3
A morzsához minden hozzávalót összedolgozzuk úgy, hogy darabos állagú legyen.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és azzal együtt egy formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A kókuszos krémet a tésztára töltjük, rárendezzük a sárgabarackokat és megszórjuk a morzsával.
-
Lépés 5
A tortát a sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tortát ugyanígy szilvával is elkészíthetjük, a kókuszreszeléket pedig akár mákkal is variálhatjuk.