Barackos levendulás fésűk
- 15 - 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 barackos levendulás fésűhöz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1/2 cs. vanília pudingpor
- 100 ml őszibarack- vagy sárgabaracklé
- 50 g cukor
- 8 friss levendulavirág (alternatíva: 1/2 ek. szárított levendula)
- 250 g friss barack kockázva
- 5-6 kocka fehér csokoládé
- 1 tojás
- Friss levendulavirág a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pudingport a gyümölcslével és a cukorral simára keverjük és felfőzzük. A levendulavirágokat és a barackot a pudinghoz adjuk és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztát hosszában egyszer, széltében pedig két helyen elvágjuk, így 6 egyforma nagyságú négyzetet kapunk. A tészták alsó felére 2-2 ek. tölteléket teszünk úgy, hogy a szélüket szabadon hagyjuk.
-
Lépés 4
A felső részüket megkenjük tojással és a töltelékre hajtjuk. A szélüket jól összeillesztjük. A hosszabik oldalukon (az illeszkedésssel ellentétesen) egy késsel többször bevágjuk kb. 2 cm mélyen. Egy fésűre fog emlékeztetni így. Enyhén behajlítjuk őket úgy, hogy a fésűk fogai kicsit kinyíljanak.
-
Lépés 5
Tojással megkenjük a tetejüket. A sütő legalsó sínén 15 - 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk.
-
Lépés 6
A fehér csokoládét megolvasztjuk és egy evőkanállal a fésűkre locsoljuk. Végül megszórjuk levendulavirággal.
Különböző csonthéjas csümölcsökkel is elkészíthetjük, mint például nektarin, sárgabarack, őszibarack vagy szilva. A levendula használatánál ügyeljünk arra, hogy csak olyat válasszunk, amely BIO gazdaságból származik, kezeletlen és fogyasztásra alkalmas.