Édes leveles tészta fánkocskák
- 15 - 20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 15 fánkocskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 250 g krémsajt vagy mascarpone
- 1/2 citrom kifacsart leve
- 2 ek. porcukor
- 1 ek. friss menta aprítva
- 125 g áfonya
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a krémsajtot, a porcukrot, a citromlevet és a mentát összekeverjük.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és kör alakú formával (ø 8 cm) kiszaggatjuk 30 szeletre.
-
Lépés 4
15 leveles tészta szeletet vékonyan megkenünk tojással. A közepére 1-2 tk. tölteléket teszünk és néhány áfonya szemet. A tetejére teszünk egy másik szelet leveles tésztát és a széleknél jól alaposan illesztjük.
-
Lépés 5
A fánkocskákat tojással megkenjük és a maradék tésztával díszítjük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szezon szerint használhatunk más gyümölcsöket is, mint például friss őszi- vagy sárgabarackot vagy szilvát.