Koppenhágai falatkák friss gyümölcsökkel
0 Bewertungen
- kb. 15 - 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g túró
- 30 g cukor
- 10 g kukoricakeményítő
- 5 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 sárgája
- 1/2 citrom kifacsarva
- 1 tojás a kenéshez
- Friss bogyós (vagy másfajta) gyümölcsök a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokoztaon 200°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A túrót, a sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromlevet összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tepsibe tesszük. Hosszában kétfelé, széltében háromfelé vágjuk, így 6 db négyszöget kapunk.
-
Lépés 4
A sarkakat egy kissé behajtjuk, középre túrós tölteléket teszünk és a tészta széleit tojással megkenjük.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Kis hűlés után gyümölcsökkel díszítjük és porcukorral szórjuk meg.
Tipp
A koppenhágaihoz használjunk idény szerinti friss gyümölcsöket. Ízlés szerint mandulával is megszórhatjuk.