Galette bogyós gyümölcsökkel
Mennyei galette bogyós gyümölcsökkel. Még formára sincs szükség ennek a tortának az elkészítéséhez. Egyszerűen elkészíthető és garantált a siker.
- 30 perc
- 200°C
- 180°C
- 20 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 ek. ribizlilekvár (vagy másfajta lekvár)
- 1 tojás
- 2 ek. cukor
- 100 g túró
- 1 ek. étkezési keményítő
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- kb. 200 g bogyós gyümölcs (málna, ribizli, szeder vagy áfonya)
- 1 tojás a kenéshez
- 2 ek. kristálycukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát egy tepsibe kitekerjük, megszurkáljuk villával és a közepét megkenjük lekvárral úgy, hogy a széleknél kb. 5 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A tojást a cukorral simára keverjük. A túrót, a keményítőt és a citromhéjat hozzáadjuk. A krémet a levárra kenjük.
-
Lépés 4
A gyümölcsöket rászórjuk és az üresen hagyott szélét ráhajtjuk a gyümölcsös tésztára.
-
Lépés 5
A tészta széleit tojással megkenjük és megszórjuk a kristálycukorral.
-
Lépés 6
A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt megsütjük. Még langyosan vagy kihűlve szeleteljük fel.
A bogyós gyümölcsök helyett más szezonális gyümölcsöt is használhatunk, például körtét, sárgabarackot, szilvát, őszibarackot vagy rebarbarát.