Szedres túrós rétes
0 Bewertungen
- 10 + 30 perc
- 210°C, 175°C
- 200°C, 165°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 125 g toast kenyér kockákra vágva
- 150 g túró
- 125 g tejföl
- 1 tk. kezeletlen citromhéj reszelve
- 3 tojás szétválasztva
- 75 g cukor
- 150 g szeder
- 1 csipet só
- 1 tojás a kenéshez felverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A toast kenyeret, túrót, tejfölt, kevés sót, citromhéjat és tojássárgáját összekverjük. A fehérjét cukorral habbá verjük és hozzáadjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a túrós tölteléket rákenjük a tészta 2/3-ára. A szedret rászórjuk, a tészta széleit behajtjuk és az egészet feltekerjük.
-
Lépés 4
A rétest tojással megkenjük.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 10 percig sütjük 210°C-on, utána kb. 30 percig sütjük 175°C-on, míg aranybarna lesz.
Tipp
Ízlés szerint más idény szerinti bogyós gyümölccsel is elkészíthetjük.