Áfonyás csillag camembert sajttal
- kb. 30 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 csillaghoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss kerek pizzatészta 280 g
- 150 g vörös áfonya lekvár
- 250 g Camembert hidegen
- 2 ek. mák
- 80 g szalonna felkockázva
- 1/2 tk. fekete bors durvára őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°c-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.
-
Lépés 2
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és a megszórjuk a vörös áfonya lekvárral úgy, hogy a szélétől 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A camembert sajtot a lekváros tészta közepére tesszük és csillag alakban bevágjuk a tetejét.
-
Lépés 4
A második tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A közepét csillag alakban bevágjuk a camembert sajttal megegyező méretben. Pontosan ráillesztjük a másik tészta tetejére és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A középen bevagdosott részt kihajtogatjuk úgy, hogy a camembert kilátszódjon. A széleket jól összeillesztjük és a sajtot borssal megfűszerezzük.
-
Lépés 5
A tészta széleit 4 cm-enként bevágjuk a sajt vonaláig és a bevagodosott részeket megcsavarjuk. Tojással megkenjük és megszórjuk mákkal, valamint szalonnával.
-
Lépés 6
A camembert csillagot a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha vegetáriánus változatban szeretnénk elkészíteni, egyszerűen csak hagyjuk ki a szalonnát.