Vegán nektarin galette fagyival
0 Bewertungen
- 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 150 g sárgabarack lekvár
- 60 g mandula darálva
- 4 nagy nektarin vékonyan szeletelve
- 1 ek. nádcukor a szóráshoz
- 3 gombóc vegán vanília fagyi
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.
-
Lépés 3
A tésztát megkenjük sárgabarack lekvárral úgy, hogy a szélétől 3 cm szabadon maradjon. Megszórjuk a mandulával és ráhelyezzük a nektarint kör alakban.
-
Lépés 4
Az üresen hagyott tésztát a töltelékre hajtjuk. A szélét megkenjük vízzel és megszórjuk nádcukorral.
-
Lépés 5
A nektarin galette-t a sütő legalsó sínén 35 - 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt a galette közepére 3 gombóc fagyit teszünk.
Tipp
Más gyümülcsöt is használhatunk, például szilvát, vagy sárgabarackot.