Almás galette fagyival
és sós karamellel
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Egy almás galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 75 g vaj
- 50 g porcukor
- 50 g juharszirup
- 125 ml tejszín
- 1-2 tk. nagyszemű só
- 2-3 alma vékony szeletekre vágva
- 1 tk. fahéj
- 100 g dióféle durvára vágva
- 1 gombóc fagyi (pl. vanília)
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat, porcukrot, cukrot és juharszirupot felmelegítjük és kb. 3 percig főni hagyjuk. A sót és a tejszínt hozzáadjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a feltekert sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.
-
Lépés 4
A karamellel vékonyan megkenjük a tésztát úgy, hogy a szélektől kb. 3 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 5
Az almát megszórjuk fahéjjal és a karamell rétegre helyezzük. Megszórjuk a diófélékkel. A tészta szélét a töltelékre hajtjuk.
-
Lépés 6
Az almás galette-t kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsült a maradék karamellszószt rácsogatjuk és egy gombóc fagyit teszünk rá.