Paradicsomos táskák
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 100 ml darabolt paradicsom lecsepegtetve
- 50 g olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva
- 2 ek. kapribogyó apróra vágva
- 100 g füstölt tofu kis kockákra vágva
- 2 ek. napraforgómag pirítva, aprítva
- 1 ek. Provance-i fúszerkeverék
- Só és bors őrölve
- 2 ek. olívaolaj
- 6 koktélparadicsom
- Friss zöldfűszerek ízlés szerint aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.
-
Lépés 2
A paradicsomszószt, a szárított paradicsomot, a kapribogyót, a füstölt tofut, a napraforgómagot, Provance-i fűszerkeveréket és a friss fűszernövényeket összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és 6 egyforma nagyságú négyszögre vágjuk.
-
Lépés 4
Minden szelet tésztára kb. 2 ek. paradicsomos tölteléket teszünk A négy sarkát középen a töltelékre hajtjuk.
-
Lépés 5
A táskákat olívaolajjal megkenjük és mindegyikre teszünk egy koktélparadicsomot.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A vegán paradicsomos táskákat hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Szárított paradicsom helyett aprított olívabogyót is használhatunk.