Szilvás szeletek morzsával
0 Bewertungen
- 25-30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 8 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 8 tk. sárgabaracklekvár
- 500 g szilva kimagozva, negyedelve
A morzsához:
- 100 g liszt
- 50 g mogyoró darálva
- 75 g cukor
- 75 g vaj hidegen, kockákra vágva
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. 8 egyforma szeletre vájuk és a tésztát villával megszurkáljuk.
-
Lépés 3
Minden szeletet megkenünk 1 tk. lekvárral úgy, hogy a széleknél 1 cm-t szabadon hagyunk. A süteményekre rátesszük a szilva darabokat.
-
Lépés 4
A morzsához az alapanyagokat összegyúrjuk és a szilvára morzsoljuk.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 25 - 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
A szilva helyett más csonthéjas gyümölcsöt is használhatunk, például nektarint vagy őszibarackot is.