Lekváros rudak
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 20 lekváros rúdhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 75 g ribizlilekvár
- 75 g szederlekvár
- 1 tojás a kenéshez
- kristálycukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és elvágjuk keresztben és hosszában is.
-
Lépés 3
Egy szelet tésztát ribizlilekvárral, egy másik szelet tésztát pedig szederlekvárral kenünk meg majd befedjük őket egy-egy üres tésztával.
-
Lépés 4
Mindegyik összeillesztett tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágunk úgy, hogy kb. 10 csík legyen.
-
Lépés 5
A rudakat spirál alakban megcsavarjuk, tojással megkenjük és megszórjuk cukorral.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Akár házi, akár vásárolt lekvárt is használhatunk, ízlés szerinti ízekben.