Indiai fűszeres

Sütőtökös félholdak

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók kb. 15 félholdhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a curry és chiliport és összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Hozzáadjuk a sütőtököt és jól megsózzuk. 1-2 percig állandó kevergetés mellett pároljuk. Hozzáadunk 100 ml vizet és 8-10 percig főni hagyjuk, míg a folyadék elfő. Hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. Lépés 4

    A borsót később a masszához adjuk és jól elkeverjük benne.

  5. Lépés 5

    A tésztát kitekerjük és 15 kb. 8cm Ø kört szaggatunk ki belőle. Mindegyik közepére teszünk 1 tk. tölteléket.

  6. Lépés 6

    A tészta széleit tojással megkenjük és összehajtjuk úgy, hogy egy félholdat kapunk. Ismét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén kb. 28-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A megmaradt tésztát kenjük meg tojással, szórjuk meg sóval és szezámmaggal és tálaljuk snack-ként.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!