Zöldbabos quiche szárított paradicsommal
1 Bewertung
- 30-35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók egy 28 cm ⌀ quiche formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 300 g zöldbab tisztítva, 1 percig párolva
- 4 tojás
- 200 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 200 g feta sajt morzsolva
- 150 g szárított paradicsom durvára vágva
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojásokat, a tejfölt és a fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk a feta sajtot és a szárított paradicsomot és sóva, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába tesszük. A lelógó részeket visszahajtjuk. A zöldbab felét a tésztára tesszük.
-
Lépés 4
A tejfölös masszát a formába töltjük és a maradék zöldbabot elrendezzük a tetején csillag alakzatban.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 30 percig sütjük.
Tipp
A quiche töltelékébe olívabogyót is tehetünk ízlés szerint.