Édes
Gesztenyés linzer kiflik
0 Bewertungen
A sült gesztenyét szinte mindenki szereti. Ezekkel az édes gesztenyés linzer kiflikkel könnyen az asztalra varázsolhatod az ízét.
- kb. 15 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 100 g főtt gesztenye összetörve
- 1 ek. rum
- fahéj
- 2 ek. almapüré
- olvasztott csokoládé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gesztenyét a rummal, a fahéjjal és az almapürével összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és átlósan 7 háromszögre vágjuk. A két szélső szeletet egymás mellé téve összeillesztjük.
-
Lépés 4
Mindegyik szelet tészta szélesebbik végére 1-1 ek. gesztenyés tölteléket teszünk. A töltelékes oldalról kezdve feltekerjük kifli formában.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Olvasztott csokoládéval díszítjük.