Gesztenyés meggyes tortácska
Finom tortácskák linzertésztából, ha valami különlegesre vágysz. Meggyel bolondítva nem csak különlegesebb, de jól is mutat az asztalon.
- kb. 8 perc
- 170°C
- 180°C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 cs. vanília pudingpor
- 1/4 l tej
- 2*250 g tejszín
- 50 g cukor
- 250 g gesztenyemassza
- 2 cs. vaníliás cukor
- 75 g csokibevonó
- 1 csipet só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeverésen 180°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A linzertésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát egy belisztezett lapon kinyújtjuk és 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kissé meglisztezzük és kör alakra nyújtjuk, aztán kivajazott formákba tesszük.
-
Lépés 4
A tejet, a tejszínt, a gesztenyét, a cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és egy csipet sót egy kis edényben felfőzzük. Gyenge hőmérsékleten időnként megkeverve kb. 30 percig melegítjük. Hűlni hagyjuk.
-
Lépés 5
A formákat előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. Rövid hűlés után kivesszük a formákból és hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 6
250g tejszínt és 1 cs. vaníliás cukrot kemény habbá verünk. A meggyel együtt a formába töltjük. A gesztenyemasszát egy csillag végű habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a tortácskákat.