Leveles tészta muffinok gesztenyével
Szereted a gesztenyét, de nem mindig édes süteményre vágysz ? Végre olyan gesztenyés recept, ami nem édes! Nem csak gyorsan elkészíthető friss leveles tésztából, hanem vegán is.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 300 g gesztenye főtt
- 1 ek. almaecet
- szerecsendió őrölve
- petrezselyem aprítva
- 2 lilahagyma
- olaj a sütéshez
- 2 ek. juharszirup
- só és bors őrölve őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gesztenyét egy villával széttördeljük és almaecettel összekeverjük. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a petrezselymet.
-
Lépés 3
A lilahagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a juharszirupot és tovább pirítjuk. Végül összekeverjük a gesztenyés masszával.
-
Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében 4 részre, hosszában pedig 3 részre vágjuk, így 12 tésztaszeletet kapunk.
-
Lépés 5
A tésztaszeleteket egy muffin formába tesszük és kb. 2 ek. tölteléket teszünk mindegyikbe.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.