Karácsonyfa pizzagolyókból
1 Bewertung
- 20 - 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 300 g camembert sajt
- 100 g vörösáfonya lekvár
- 70 g dió
- Mozzarella a szóráshoz
- Szárított fűszernövények a szóráshoz
- Metélőhagyma a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A hosszabbik oldal mentén 3 részre vágjuk, a szélesebbik oldal mentén pedig 4 részre, így 12 szeletet kapunk.
-
Lépés 3
A tésztaszeletekre teszünk 1-1 darab camembert sajtot, 1 teáskanál vörösáfonya lekvárt és aprított diót.
-
Lépés 4
A tészta 4 sarkát összefogjuk és golyót formálunk belőle.
-
Lépés 5
A tésztagolyókat egy sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé rendezzük karácsonyfa alakban.
-
Lépés 6
A pizzagolyókat a sütő középső sínén 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp
Miután kisült, megszórhatjuk metélőhagymával.