Kecskesajtos falatkák chutney-val
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 6 szelet kecskesajt
- 6 tk. chutney pl. füge- vagy körtechutney
- 1 ek. kakukkfű
- méz ízlés szerint
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egységes téglalapra vágjuk. A téglalapok minden sarkánál bevágásokat készítünk az oldalakkal párhuzamosan kb. 5 mm távolságban.
-
Lépés 3
Az így kivágott tészta sarkokat áthajtjuk a téglalap szemközti oldalára és óvatosan rányomkodjuk.
-
Lépés 4
Az így kapott tésztaformák közepére egy teáskanál chutney-t kenünk, majd rátesszük a kecskesajtot és megszórjuk kakukkfűvel. A tészták széleit kenjük be tojással.
-
Lépés 5
A kecskesajtot tésztákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütés után csepegtessünk mézet a tésztára.
Tipp
Sütés után tálaljuk chutney-val és akár rukkolával is.