Svájci mogyorós pite
- 25-30 perc
- 180°C
- 165°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók Ø 22 cm-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 100 g lágy vaj
- 125 g cukor
- 1 cs. vaníliacukor
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 100 g reszelt mogyoró
- 100 g liszt
- 1/2 tk. sütőpor
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt só
- 80 ml tej
- 50 g mogyoró aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat, a cukrot és a vaníliacukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a krémhez a tojásokat, majd a tojássárgákat, és jól összekeverjük.
-
Lépés 3
Összekeverjük a reszelt mogyorót, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót, majd hozzáadjuk a vaj-keverékhez. Végül hozzákeverjük a tejet is.
-
Lépés 4
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk és a kikent formába fektetjük. (Alternatív megoldásként a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába helyezhetjük). A tortaforma körülbelül 2 cm magas legyen.
-
Lépés 5
Oszlassuk el egyenletesen a keveréket a tortaformában és szórjuk meg az aprított mogyoróval.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 25-30 percig sütjük 180°C-on, míg a mogyorós keverék megszilárdul. (Ha a mogyoró túl gyorsan elszíneződik, fedjük le egy kis alumíniumfóliával.)
-
Lépés 7
Hagyjuk kihűlni a süteményt.