Vegetáriánus pizzáscsigák
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g ricotta
- 2 gerezd fokhagyma hámozva, apróra vágva
- 100 g friss spenótlevél
- 100 g kaliforniai paprika apróra vágva
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Keverjük össze a ricottát és a fokhagymát, majd kenjük meg ezzel a tésztát, úgy, hogy a tészta tetején kb. 3 cm széles csíkot szabadon hagyunk. Fűszerezzük meg a spenótleveleket, majd terítsük el a ricottával megkent tésztán, majd szórjuk rá az apróra vágott paprikát.
-
Lépés 3
A tésztát a hossza mentén feltekerjük, majd körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott felülettel lefelé a sütőpapírra helyezzük.
-
Lépés 4
A pizzacsigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp
Friss spenót helyett használhatsz gyorsfagyasztott leveles spenótot is.