Fahéjas-mandulás croissant
- 15-20 perc
- 170°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 40 g mandula reszelve
- 3 ek. mandula apróra vágva
- 20 g zsemlemorzsa
- 40 g cukor
- 1 tk. fahéj
- 30 g olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrot és a fahéjat összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük az olvasztott vaj felével.
-
Lépés 4
A tésztát megszórjuk a mandula-keverékkel, és elegyengetjük a felületén. Majd tegyünk egy sütőpapírt a tésztára, és óvatosan fordítsuk meg.
-
Lépés 5
Vegyük le a felső sütőpapírt a tésztáról, és ezt a felét is kenjük meg vajjal és szórjuk meg a mandula-keverékkel. Ezután meghintjük az apróra vágott mandulával és 7 háromszöget vágunk. A két külső fél-háromszöget egymásba tudjuk illeszteni.
-
Lépés 6
A tésztát tekerjük fel a szélesebb oldaltól indulva, és formázzunk belőle kifliket. Majd a tetejébe szórhatunk még apróra vágott mandulát.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
Sütés után hints meg porcukorral!