Húsvéti koszorú tojáslikőrös töltelékkel
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc (+ hűtési idő)
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 50 g mandulaforgács a szóráshoz vagy dekorcukor a szóráshoz
A tojáslikőrkrémhez:
- 300 ml tej
- 100 ml tojáslikőr
- 1 cs. vaníliapudingpor
- 50 g cukor
- 200 ml tejszínhab
- 1 cs. habfixáló
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük és hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat hengerré formázzuk és összefonjuk, majd kört formázunk belőle. Tojással megkenjük és meghintjük mandulával.
-
Lépés 3
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 4
A tejet felforraljuk. A tojáslikőrt összekeverjük a pudingporral és a cukorral, csomómentessé. Majd óvatosan belekeverjük a forró tejbe és kavargatás mellett a pudingot szilárdulásig főzzük. Ezután letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
Miután kihűlt a puding, verjük fel a tejszínhabot, és közben óvatosan keverjük hozzá a habfixálót és folytassuk a keverést. Alaposan keverjük meg a pudingot, majd keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot is.
-
Lépés 6
Vágjuk félbe a koszorút és kenjük meg a tojáslikőrös krémmel. Teljesen kihűlve tálaljuk.
Ha alkoholmentes verzióban készítenéd, használj tejet a tojáslikőr helyett és adj egy csomag vaníliacukrot a pudinghoz.