Édes húsvéti bárány
- kb. 25 perc
- 170°C
- 150°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g diótöltelék/máktöltelék, lekvár vagy nugátkrém
- 2 szem mogyoró a szemnek
- olvasztott vaj a kenéshez
- dekorcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és késsel 13 azonos méretű négyzetet vágunk és 1 nagyobb téglalapot a bárány fejének és 2 kisebb téglalapot a bárány füleinek. (a videóban megmutatjuk, hogy lehet ezt a legegyszerűbben vágni)
-
Lépés 3
Mindegyik négyzetbe körülbelül 1 evőkanálnyi tölteléket tegyünk, majd formázzunk golyókat belőle. A téglalap alakú tésztára egy kicsivel több töltelék kerül, és azt is gyúrjuk golyóvá. A kis kisebb téglalapból formáljunk füleket.
-
Lépés 4
Helyezzük a golyókat a sütőpapírra egymás mellé a bárány testét formálva, két golyót tegyünk a lábaihoz, valamint a nagyobb és a két kisebb tésztadarabból formáljuk meg a bárány fejét.
-
Lépés 5
Kenjük be a tésztát egy kevés vajjal, majd hintsük meg dekorcukorral. A két szem mogyorót tegyük a bárány fejére, a szemek helyére, és kicsit nyomjuk bele a tésztába.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük.