Diós csigák krémsajt bevonattal
1 Bewertung
- 20-25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g krémsajt vagy mascarpone
- 40 g porcukor
- 100 g darált dióféle (pl. mogyoró, dió, mandula)
- 50 g dióféle (pl. mogyoró, dió, mandula)
- kevés fahéj
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Keverjük össze a krémsajtot a porcukorral, amíg krémes nem lesz. A felét tegyük félre a bevonatnak.
-
Lépés 3
A maradék krémsajtot keverjük össze a darált diófélékkel és a fahéjjal.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a krémsajtos diókeverékkel úgy, hogy felül és alul 2-2 cm helyet üresen hagyunk.
-
Lépés 5
A tésztát a hossza mentén feltekerjük és kb. 8 szeletre vágjuk. A csigákat serpenyőbe tesszük.
-
Lépés 6
A diós csigákat a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megkenjük a korábban félretett krémsajttal.
Tipp
Hintsük meg apróra vágott diófélékkel!