Fonott kalács háromféle töltelékkel
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
A lekváros töltelékhez:
- 80 g lekvár tetszőlegesen pl. szeder, áfonya, málna
- 30 g Kókuszreszelék
- 2 tk. citromlé
A marcipános töltelékhez:
- 100 g marcipán massza apróra vágva
- 3 ek. tej
- 1 tk. citromlé
- 10 g Pisztácia apróra vágva
A kekszes töltelékhez:
- 50 g reszelt mogyoró
- 50 g zabkeksz durvára aprítva
- 1 ek. porcukor
- 2 ek. tej
- 1 tojásfehérje
A díszítéshez:
- 1 tojássárgája a kenéshez
- mandulaforgács a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A lekváros töltelékhez: a lekvárt, a kókuszreszeléket és a citromlevet összekeverjük. A marcipános töltelékhez: a marcipánt, a tejet és a citromlevet egy kézi turmixgéppel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük az apróra vágott/tört pisztáciát. A kekszes töltelékhez: A zabkekszet összetörjük, majd összekeverjük a mogyoróval, porcukorral és a tojásfehérjével. Ezután a tejjel csomómentesre keverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat megtöltjük a különböző keverékekkel, majd hengerré formázzuk őket és a végeit lezárjuk.
-
Lépés 4
A három csíkot összefonjuk, majd a tojássárgájával megkenjük és meghintjük mandulával.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékeket kedved és ízlésed szerint variálhatod, szuper párosítás a banán-kókuszreszelékkel, a nugátkrémes és a kekszes töltelék kombinálása is.